duminică, 23 noiembrie 2008

inele de calamar pane

ingrediente: (pentru 3 persoane)
- 300 g inele de calamar congelate (pret aproximativ 28ron/kg)
- 1 ou (0,5 ron bucata)
- 1 cana bere (2,5 ron/sticla 0,5l)
- 1 cana de faina (2,5 ron/kg)
- ulei pentru prajit

prepararea aluatului de bere (reteta lui Oliver Jamie):
- se separa galbenusul de ou, se adauga 1 cana de faina si 1 cana de bere si se amesteca pentru a nu mai ramane cocoloase
- albusul oului se bate tare si se adauga in compozitia preparata inainte

prepararea inelelor:
- inelele de calamar decongelate, se dau prin compozitie si se prajesc in uleiul incins pentru cateva minute, pana devin aurii

*se poate face si o compozitie simpla din oua si faina, dar crusta nu devine aurie si nu este pufoasa fara albusul batut

Niciun comentariu: